De Nijmeegse Crisisraad – een hert onder de riem
raad insturen over

Over de Nijmeegse Crisisraad

In verwarrende tijden is het fijn om te luisteren naar mensen die al eerder moeilijke periodes hebben meegemaakt. Mensen met levenservaring. Mensen die iemand gerust kunnen stellen. Maar in deze coronacrisis is het lastig om bij elkaar langs te gaan voor advies. Daarom is er nu deze site.

Momenteel zijn er veel mooie acties om geïsoleerde ouderen te laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Maar senioren hebben vaak zelf ook een belangrijke boodschap. Juist zij beschikken in deze tijd vaak over goede raad en geruststellende woorden. Met deze website willen we daar een plek voor geven. Wat zijn uw ervaringen met eerdere crisissen? Waaruit put u moed? Hoe vermaakte u zich in tijden van crisis? Dat kunt u hier laten weten. Zo kan Nijmegen van u leren.

Deze actie is een initiatief van stadsdichter Wout Waanders, striptekenaar Jelko Arts en webdeveloper Sebastiaan Andeweg, en Bibliotheek Gelderland Zuid. De Nijmeegse Crisisraad kreeg onder meer hulp van Club Goud. In dit artikel van De Gelderlander kunt u meer over dit initiatief lezen.

Maar wat als je geen internet hebt?

Kent u iemand die wel wijze raad heeft, maar niet bij deze website kan? Geen probleem! De Nijmeegse Crisisraad bestaat ook op papier. We stoppen graag ergens een formulier in de bus. Voor grotere locaties, zoals zorgcentra en verzorgingshuizen, hebben we speciale tip-brievenbussen gemaakt. Interesse? Stuur een mail naar Wout Waanders: stadsdichter@denieuweoost.nl en we kijken wat we kunnen doen!

Wat gebeurt er met mijn wijze raad?

Kent u iemand die wel wijze raad heeft, maar niet bij deze website kan? Alle binnengekomen tips zijn na te lezen op de website. Sommige tips kunnen worden opgenomen in De Gelderlander, op onze eigen Instagram of worden voorgelezen in radioprogramma Radio Kras, een radioprogramma voor de eigenwijze 70+'er. Alle vermeldingen worden voorzien van de naam van de auteur, indien in het formulier opgegeven.